El suro

Què és l’antifeminisme?

Símbol de l’antifeminisme

Els discursos d’odi prenen moltes formes, però després de l’onada del 8M, avui a La Piqueta, posem en el punt de mira l’antifeminisme

Venim d’un cicle de mobilitzacions feministes molt potent els últims anys, amb un punt d’inflexió històric el 2018, quan milions de dones van sortir als carrers per denunciar la violència masclista, la desigualtat i la precarietat que imposa el sistema patriarcal. Ara, però, veiem com aquests avenços es qüestionen i es volen fer enrere. Quan els homes han assumit que aconseguir la igualtat suposa renunciar a privilegis que havien tingut sempre, arrenca una reacció per frenar-ho. 

L’antifeminisme no es presenta només de manera explícita. Es manifesta en la negació de la desigualtat entre gèneres, en la ridiculització del moviment feminista i en la idea que la violència masclista no existeix. Però la realitat és que només l’any 2024, als Països Catalans 30 dones han estat assassinades i 7 infants han estat víctimes de violència vicària.

El masclisme també s’amaga en la pressió estètica i la cosificació de les dones, que les vol sotmeses a un cànon físic impossible d’assolir. 

L’antifeminisme és un discurs estructural. És per això que, per combatre’l, cal afirmar el nostre compromís amb el feminisme i amb la lluita per erradicar la violència i la desigualtat que patim els dones i persones amb identitats de gènere dissidents. 

L’antifeminisme és un discurs estructural. Per combatre’l, cal afirmar el nostre compromís amb el feminisme. També és important lluitar per erradicar la violència i la desigualtat, que afecta les dones i les persones amb identitats de gènere dissidents.

Com ho veieu vosaltres?

Notícies relacionades