Entrevistem a...
Marta Aldea: “Una producció ecològica vetlla pel benestar del medi ambient”
Escoltem a la Marta Aldea, ponent de les Jornades Ambientals 2024 i formadora de l’Escola Lliure el Sol.
D’on surt el menjar que arriba als nostres plats? La manera d’aconseguir aquests aliments sempre ha estat la mateixa? En aquesta entrevista Marta Aldea ens explica com ha variat això en els últims anys i quina relació hi ha entre d’on ve el que mengem i el sentir-nos bé i cuidar la naturalesa.
Conceptes CLAU que potser no entenem massa…
Combustibles fòssils: materials que s’han format a la Terra de forma natural com el petroli, el gas natural o el carbó. Els utilitzem per fer energia que fa funcionar els cotxes, les estufes o els ordinadors.
Cultiu d’aliments massificat: tipus de plantació de molt d’aliment sobre grans camps per produir molta quantitat en poc temps. Això es fa utilitzant màquines, fertilitzants i pesticides per aconseguir més productes. Tot i que ajuda a tenir més menjar, també pot afectar la terra, l’aigua i la salut de les persones i els animals.
Alimentació saludable: consisteix a menjar una gran varietat d’aliments que siguin bons per al cos, com fruites, verdures, cereals… Això ajuda a tenir més energia, a créixer bé i a sentir-se feliç i fort.
Agricultura ecològica o sostenible: una manera de cultivar aliments sense fer mal al medi ambient. Utilitzant mètodes per protegir la terra, l’aigua i els animals, i evitar l’ús de productes químics. Així, es crea un entorn més saludable per tots.